Με το δεξί έκανε ποδαρικό η σεζόν για την Κληµεντίνη, ως προς την τιµή παραγωγού, που, αν και µε λιγότερο ή περισσότερο µειωµένες παραγωγές στις πιο πολλές από τις κύριες περιοχές της καλλιέργειας...

Διαβάστε περισσότερα: Καλή ποιότητα µε ποσοτικές απώλειες στην Ηλεία - Στο πρώτο δεκαπενθήµερο της συγκοµιδής βρίσκονται...

Τρέχουν να προλάβουν να περισώσουν ότι μπορούν οι ελαιοπαραγωγοί σ οι οποίοι δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή τα προηγούμενα βράδια

Διαβάστε περισσότερα: Ηλεία - Τεράστια καταστορφή στην ελία από το χαλάζι VI

Μία ευχάριστη έκπληξη για τις γιορτές των Χριστουγέννων περιμένει τους αγρότες αφού θα πάρουν το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: Πριν τα Χριστούγεννα τα αγροτικά επιδόματα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ηλείας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 12584/14-11-2017 απόφασης του ...

Διαβάστε περισσότερα: Κατάθεση αιτημάτων πληρωμής Σχεδίων Βελτίωσης

Το θέμα της διάθεσης των παραλίμνιων εκτάσεων και της εκμετάλλευσής τους από τους αγρότες θα θέσουν τα μέλη αντιπροσωπείας των αγροτών στα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη συνάντηση που έχουν σήμερα στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα: Κρίσιμη συνάντηση για τα παραλίμνια και της εκμετάλλευσής τους

Την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ με αυτοψίες το συντομότερο δυνατόν ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί  καθώς το χαλάζι χθες απογύμνωσε τα ελαιόδεντρα, προκαλώντας απόγνωση και απογοήτευση.

Διαβάστε περισσότερα: Το χαλάζι «τσάκισε» την ελιά στα χωριά του δήμου Πύργου III

Είναι δυνατή η ταξινόμηση Φορτηγού Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ) αυτοκινήτου μικτού βάρους άνω των 4 τόνων από μικροπωλητές και εμπόρους παζαριών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι πωλητές λαϊκών αγορών, εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις του ν. 1959/91 (ΦΕΚ 123 Α’) και της Α2/29542/5347/91 υ.α. (ΦΕΚ 707 Β’), όπως ισχύουν σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα: Επιτρέπονται φορτηγά άνω των 4 τόνων για παραγωγούς λαϊκών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενημερώνει τους καλλιεργητές του Νομού τα κάτωθι:

Διαβάστε περισσότερα: Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ηλείας - Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική...

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξαν οι παρακρατήσεις και οι κατασχέσεις στην προκαταβολή βασικής ενίσχυσης έτους 2017, µε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους φορείς τους να κάνουν λόγο επί της ουσίας για «αόρατη πληρωµή».

Διαβάστε περισσότερα: Eπιστροφή του εξαϋλωµένου τσεκ ζητούν οι αγρότες

Περισσότερα Άρθρα...

Ο Καιρός

Pirgos Greece Partly Cloudy (night), 6 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:21 am   |   Sunset: 5:19 pm
72%     11.3 km/h     34.270 bar
Forecast
Τρι Low: 4 °C High: 16 °C
Τετ Low: 6 °C High: 17 °C
Πεμ Low: 8 °C High: 17 °C
Παρ Low: 9 °C High: 18 °C
Σαβ Low: 10 °C High: 18 °C
Κυρ Low: 9 °C High: 18 °C
Δευ Low: 11 °C High: 17 °C
Τρι Low: 11 °C High: 18 °C
Τετ Low: 10 °C High: 18 °C
Πεμ Low: 9 °C High: 18 °C