Αγροτικά
Γραμματοσειρά

Την εξαγορά της εταιρείας «Ελαιουργικές Επιχειρήσεις Πατρών» και το οµώνυµο πυρηνελαιουργείο, που ανήκε µέχρι πρότινος στον Γιώργο Κολοκυθόπουλο, ολοκλήρωσε σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda, την ∆ευτέρα 6 Νοεµβρίου, ο όµιλος εταιρειών του Παύλου Βαρδινογιάννη.


Στα 7 εκατ. ευρώ το τίµηµα για το πυρηνελαιουργείο και τη ραφιναρία Αναζητεί προς εξαγορά και τυποποιητήριο έξτρα παρθένου ελαιολάδου


Στον ίδιο χώρο ξεκίνησε η συναρµολόγηση ραφιναρίας ακατέργαστου πυρηνελαίου, η οποία θα είναι έτοιµη στις αρχές του 2018.

Το συνολικό τίµηµα για το µεν πυρηνελαιουργείο ανήλθε στα 4.500.000 ευρώ και για τη ραφιναρία στα 2.500.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα, ο όµιλος εταιρειών του Παύλου Βαρδινογιάννη, µετά την εξαγορά του πυρηνελαιουργείου, των «Ελαιουργικών Επιχειρήσεων Πατρών», που ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί, θα µπορεί να πωλεί και να εξάγει 5.000 µετρικούς τόνους ακατέργαστου πυρηνελαίου στην Ισπανία και την Ιταλία, ενώ ήδη υπέγραψε συµβόλαια συνεργασίας µε την ισπανική Prodosa, για την πώληση ακατέργαστου πυρηνελαίου.

Την ίδια ώρα, ο όµιλος, που ελέγχει την Olix Oil, η οποία εξάγει ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές σε πολλές χώρες του εξωτερικού, «βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέων εγκαταστάσεων τυποποίησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου, προκειµένου να τις εξαγοράσει», αποκαλύπτουν µιλώντας στην Agrenda συνεργάτες του επιχειρηµατία.

Εµπορία χύµα ελαιολάδου και πυρηνελαίου

Η Olix Oil από το 2015 δραστηριοποιείται στην εµπορία χύµα ελαιολάδων παντός τύπου (έξτρα παρθένου, παρθένου, βιοµηχανικού) και πυρηνελαίων (εξευγενισµένων και ακατέργαστων).

Μάλιστα έχει υπογράψει συμβόλαιο αγοράς εξευγενισμένου πυρηνέλαιου με την Prodosa, θυγατρική της Migasa, την μεγαλύτερη παραγωγό πυρηνελαίου και σπορέλαιων παγκοσμίως. Το συμβόλαιο αφορά αγορά ποσότητας τόνων εξευγενισμένου πυρηνελαίου σε προνομιακή τιμή για πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Παράλληλα, οι πληροφορίες θέλουν την Olix Oil να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ίδια εταιρεία για τη διάθεση ποσοτήτων ελαιολάδων και εξευγενισμένων πυρηνελαίων στην Ελλάδα.

Σε επίπεδο πωλήσεων η Olix Oil υλοποιεί συµβόλαια µε ιταλικούς οίκους, ποσοτήτων ελαιολάδων και πυρηνελαίων, ενώ βρίσκεται σε διαπραγµατεύσεις µε εταιρείες όπως η Casa Olearia Italiana, Sabolio, Ol Sud, Fulvio Ruata & Olearia Giacobbe για πώληση ακατέργαστου πυρηνελαίου, έξτρα παρθένου, παρθένου και βιοµηχανικού ελαιολάδου.
Εν κατακλείδι, η εταιρεία έχει ως στόχο ένα πρόγραµµα εµπορίας 15.000 µετρικών τόνων χύµα ελαιολάδων και πυρηνελαίων, κυρίως σε πελάτες στην γειτονική Ιταλία και στην Ισπανία.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Clear (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:28 am   |   Sunset: 8:53 pm
83%     6.4 km/h     33.932 bar
Forecast
Πεμ Low: 18 °C High: 33 °C
Παρ Low: 18 °C High: 30 °C
Σαβ Low: 18 °C High: 29 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 30 °C
Δευ Low: 20 °C High: 28 °C
Τρι Low: 19 °C High: 27 °C
Τετ Low: 18 °C High: 27 °C
Πεμ Low: 18 °C High: 28 °C
Παρ Low: 18 °C High: 28 °C
Σαβ Low: 18 °C High: 30 °C