Αγροτικά
Γραμματοσειρά

Δημοσιεύθηκε χθες η περίληψη της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τα σχέδια βελτίωσης από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία είναι ο ενδιάμεσος φορέας της υλοποίησης της δράσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή.

Η κατανομή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντιστοιχεί σε 28,2 εκατ. ευρώ και η ένταση ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο κυμαίνεται στο 50%-60% της επένδυσης. Μεταξύ των δράσεων που προβλέπει η πρόσκληση, είναι η

Ίδρύση ή ο εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών, η αφορά μηχανολογικού εξοπλισμού, η περίφραξη αγροτεμαχίων, η αγορά εξοπλισμού και οχημάτων κλπ.

Ισχυρό εργαλείο για τους νέους αγρότες

Όπως τόνισε  ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Kώστας Μητρόπουλος, τα Σχέδια Βελτίωσης είναι ένα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση των αγροτών, ιδιαίτερα των νεότερων, που επενδύουν στον τόπο τους.

«Είναι μια πολύ σημαντική δράση, ιδιαίτερα για τους συμπατριώτες μας που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προχωρήσουν παράλληλα και σε επενδύσεις ώστε να αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους, να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας και στην ύπαιθρο. Μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική στήριξη του αγροτικού κόσμου και την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής μας. Η Περιφέρεια έχει ήδη κάνει την κατανομή και προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος, στεκόμενη δίπλα σε όσους επενδύουν στον πρωτογενή τομέα», είπε κ. Μητρόπουλος.

Παράλληλα ο Ηλειος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο ζήτημα των ενστάσεων των υποψήφιων Νέων Αγροτών που έχουν απορριφθεί.

«Εμείς ως Περιφέρεια, είμαστε έτοιμοι, καθώς έχουν εκδικαστεί οι υποθέσεις. Είμαστε στη φάση της ανάρτησης των αποτελεσμάτων στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου, ώστε να κατατάσσεται στη σειρά είτε ως δικαιούχος είτε ως επιλαχών, ανάλογα με τη βαθμολογία του. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει αναρτηθεί ένας σημαντικός αριθμός αποτελεσμάτων, οπότε ο μελετητής κάθε ενδιαφερόμενου Νέου Αγρότη μπορεί με τους δικούς του κωδικούς να μπει στο πληροφοριακό σύστημα και να ενημερωθεί για την ένστασή του», πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Partly Cloudy (day), 33 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:19 am   |   Sunset: 7:37 pm
23%     22.5 km/h     34.203 bar
Forecast
Τρι Low: 18 °C High: 33 °C
Τετ Low: 17 °C High: 29 °C
Πεμ Low: 17 °C High: 27 °C
Παρ Low: 15 °C High: 27 °C
Σαβ Low: 16 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 16 °C High: 27 °C
Δευ Low: 17 °C High: 27 °C
Τρι Low: 17 °C High: 26 °C
Τετ Low: 14 °C High: 23 °C
Πεμ Low: 13 °C High: 26 °C