Αγροτικά
Γραμματοσειρά

Τιµές πέριξ των 4 ευρώ εξακολουθεί να εισπράττει ο παραγωγός στις πιο δυναµικές ζώνες της χώρας, παρά το γεγονός µάλιστα, ότι το εµπόριο εντείνει τις πιέσεις, µε το επιχείρηµα της ικανοποιητικά ικανής παραγωγής κατά την ελαιοκοµική περίοδο 2018-2019.

Όπως και στην περίπτωση της ελιάς Καλαμών ο ΑΣ Πετρίνας Λακωνίας δείχνει το δρόμο, κλείνοντας ντηλ στο εξωτερικό με ιδιαίτερα επωφελείς όρους, για τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής ευθύνης του.Όπως και στην περίπτωση της ελιάς Καλαμών ο ΑΣ Πετρίνας Λακωνίας δείχνει το δρόμο, κλείνοντας ντηλ στο εξωτερικό με ιδιαίτερα επωφελείς όρους, για τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής ευθύνης του.

Στο νοµό Λακωνίας, όπως αποκαλύπτει σήµερα το AgrοNews, τη διαφορά κατάφερε να κάνει, όπως και στην περίπτωση της ελιάς Καλαµών ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Πετρίνας.

Συγκεκριµένα, έκλεισε συµφωνία εξαγωγής δυο βυτίων έξτρα παρθένου ελαιολάδου, σε 3λιτρες συσκευασίες και µπουκάλια, στον Καναδά µε 5 ευρώ το κιλό.

Από αυτά τα 5 ευρώ, τα 3,90 αντιστοιχούν στην καθαρή πρόσοδο για τον παραγωγό, που παρέδωσε το προϊόν στην οργάνωση, η οποία έχει καταφέρει να ανοίξει κανάλια διανοµής σε Ηνωµένες Πολιτείες και Καναδά, µέσω κυρίως Λακώνων, που ζουν εκεί και δραστηριοποιούνται στην τροφοδοσία τροφίµων.

Κατά τα άλλα, µεταξύ 3,30 και 3,85 ευρώ το κιλό είναι η τιµή που «παίζει» αυτήν την περίοδο στην Πελοποννήσο, ενώ σταθερά ψηλά και πιο συγκεκριµένα στα 3,90 ευρώ ανά κιλό κρατιέται η τιµή και στη ζώνη ΠΟΠ της Σητείας. Γενικότερα πάντως οι συνεταιρισµοί των Κρητικών συνεχίζουν την πρακτική των διαγωνισµών για την πώληση του προϊόντος εφετινήςεσοδείας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας το Σάββατο 3 Μαρτίου μαζί με ένθετο το περιοδικό Profi

Ο Καιρός

Pirgos Greece Partly Cloudy (day), 28 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:22 am   |   Sunset: 7:32 pm
37%     22.5 km/h     34.203 bar
Forecast
Παρ Low: 16 °C High: 29 °C
Σαβ Low: 16 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 27 °C
Τρι Low: 18 °C High: 27 °C
Τετ Low: 16 °C High: 23 °C
Πεμ Low: 13 °C High: 21 °C
Παρ Low: 13 °C High: 21 °C
Σαβ Low: 15 °C High: 23 °C
Κυρ Low: 13 °C High: 24 °C