Αυτοδιοίκηση
Γραμματοσειρά

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν κατά την διπλή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για το 2018.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος κ.Κοτζιάς σημείωσε πως, παρά τις δυσχέρειες, η δημοτική αρχή κατάρτισε τον προϋπολογισμό καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα ώστε να είναι ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες αλλά και στους στόχους του δήμου».

Με την σειρά τους οι εισηγητές των θεμάτων αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πέτρος Γιαννακόπουλος και Νίκος Μαρούντας ανέλυσαν και παρουσίασαν τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί παρά τα τόσα οικονομικά προβλήματα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και στα ζητήματα των δημοτών αλλά και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες που θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και την ευρύτερη περιοχή.

Οραματικός Προϋπολογισμός

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Πέτρος Γιαννακόπουλος στην εισήγηση του, αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Γερασιμόπουλο για τη συμβολή του στην κατάρτιση του προϋπολογισμού επισήμανε «ότι οι σημαντικές μειώσεις των κεντρικών αυτοτελών πόρων έχουν δημιουργήσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα σε όλους τους δήμους.

Παρόλα αυτά καταρτίστηκε για το 2018 ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος, όπως οφείλουμε από την κείμενη νομοθεσία, οραματικός όπως αρμόζει για τον δήμο Ολυμπίας αλλά κυρίως ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος.

Το οραματικός αποτυπώνεται στα ποσά που έχουν προβλεφθεί για την εκπόνηση και ολοκλήρωση μελετών, ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος για την αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινότητας των δημοτών μας, που αποτελεί άλλωστε και το κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής».

Στην εισήγηση του ο κ. Μαρούντας ανέφερε για το τεχνικό πρόγραμμα. «Τα έργα, οι μελέτες, οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 αποβλέπουν στην άμεση ικανοποίηση ζωτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντολογικών και βιοτικών αναγκών και θα εξυπηρετήσουν το μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό του πληθυσμού των δημοτών μας.

Είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και όχι οραματικό όπως συνέβαινε στο παρελθόν όπου υπήρχε μια σχετική ελευθερία από τον νόμο ως προς την εξασφάλιση πηγών χρηματοδότησης εκ των υστέρων. Για την εγγραφή ενός έργου στο τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να υπάρχει η πράξη ένταξης του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ή να υπάρχει στο ταμείο του δήμου το αντίστοιχο χρηματικό ποσό», είπε, εξηγώντας πως για την κατάρτιση του έγιναν συναντήσεις με τους προέδρους των Τ.Κ του δήμου, οι οποίοι και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τα έργα που επιθυμούν να γίνουν στα χωριά τους. δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα Βελισσάρη και όλους τους εργαζόμενους για την συνεργασία και την σύνταξη του προγράμματος.

 

 

Ο Καιρός

Pirgos Greece Mostly Cloud (night), 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:47 am   |   Sunset: 5:42 pm
73%     22.5 km/h     33.864 bar
Forecast
Τετ Low: 9 °C High: 16 °C
Πεμ Low: 5 °C High: 12 °C
Παρ Low: 4 °C High: 15 °C
Σαβ Low: 12 °C High: 14 °C
Κυρ Low: 8 °C High: 13 °C
Δευ Low: 7 °C High: 11 °C
Τρι Low: 6 °C High: 13 °C
Τετ Low: 6 °C High: 12 °C
Πεμ Low: 3 °C High: 11 °C
Παρ Low: 5 °C High: 12 °C