Αυτοδιοίκηση
Γραμματοσειρά

Τάκης Αντωνακόπουλος για την παρουσία του στην ομιλία Μητσοτάκη: Η θεσμική μου θέση και η Δημοκρατική μου Παιδεία επέβαλαν την παρουσία μου. Με ενδιαφέρει μόνο ο Δήμος Πύργου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - Ηχηρές παρουσίες στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον Πύργο


Σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με την παρουσία του στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πύργο προέβη ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΣΑ και πρώην βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος:

Παρακολούθησα την ανοικτή εκδήλωση – ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, Κου Μητσοτάκη Κυριάκου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των διοργανωτών.

Δεν διανύουμε προεκλογική περίοδο και η θεσμική μου θέση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αλλά και η Δημοκρατική μου Παιδεία, επιβάλλουν την παρουσία μου σε κάθε Δημοκρατική διεργασία που διαδραματίζεται με όρους κοινωνίας.

Κάτι αντίστοιχο έπραξαν και άλλοι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας καθώς και Φορέων.

ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Θα παραβρεθώ σε οποιαδήποτε ανοικτή εκδήλωση Δημοκρατικού Κόμματος εφ’ όσον προσκληθώ είτε ως πολίτης είτε ως θεσμικός εκπρόσωπος.

Ζούμε σε σύγχρονη Δημοκρατική κοινωνία….2018

Διαχωρισμός υπάρχει σε ιδεολογικό επίπεδο

Προσωποποίηση ιδεολογικών διαφορών και διχασμός στην κοινωνία ανήκουν σε άλλες εποχές ξεπερασμένες.

 

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΡΑΦΑΜΕ

Ηχηρές παρουσίες  στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προχθές στον Πύργο.

Ανάμεσα στο ακροατήριο της προχθεσινής ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον Πύργο ,στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ξεχώρισαν κάποιοι συμπολίτες μας

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και παρακολούθησαν όλη την ομιλία ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύργο Τάκης Αντωνακόπουλος, o Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφεειάρχης Λάμπης Αριστειδόπουλος και το εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας Διονύσιος Μπουλούτας.

 

H πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό ειναι πως είναι ένα ''ανοιγμα προς την Νέα Δημοκρατία''?  ή  απλά μια τυπική παρουσία από ενδιαφέρον για τα τοπικά θέματα;

Παρούσα και η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κρινιώ Κανελλοπούλου.

Από τα παραπάνω και ειδικά  στην παρουσία του κ.Τάκη Αντωνακόπουλου μας ΄φρνει στο μυαλό παλαίότερο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 

Πιο συγκεκριμένα η  εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και το www.kathimerini.gr σε κύρια δημοσίευματά τους αναφέρονται σε στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και φαίνεται ότι θα αξιοποιηθούν από το κόμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Και μεταξύ αυτών είναι οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ηλείας Γιάννης Ζαφειρόπουλος και Τάκης Αντωνακόπουλος!

Αναλυτικά :

Δεν ξένισε τους παροικούντες την Πειραιώς η επισήμανση από ...προεδρικά χείλη την περασμένη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς και ότι η μόνη «κόκκινη γραμμή» είναι μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μια και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη. Οχι μόνο επειδή η διεύρυνση της Ν.Δ. στον μεσαίο χώρο και η ανανέωση του κόμματος αποτελεί στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία έχει προαναγγείλει ήδη από τις μέρες που ήταν υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. Αλλά και επειδή εκτίμηση της ηγεσίας είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει «καμένη γη». Συνεπώς, ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα είναι το βέλτιστο εκλογικό αποτέλεσμα και οι ευρείες συνεργασίες.

Η αποστροφή του λόγου του κ. Μητσοτάκη περί «αποτελεσματικότητας» την περασμένη Δευτέρα από την Ελευσίνα δεν ήταν τυχαία. Είναι ενδεικτική του στρατηγικού στόχου της Ν.Δ. ακόμη κι αν πετύχει αυτοδυναμία να επιδιώξει ευρείες συνεργασίες, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα πιεστικά προβλήματα που θα κληρονομήσει. Ο σχεδιασμός της Πειραιώς είναι προεκλογικός και μετεκλογικός. Επισήμως, όμως, το Μοσχάτο αποφεύγει να εξειδικεύσει τη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, προκειμένου να μην προκαλέσει αποσυσπείρωση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επανειλημμένως «κλείσει το μάτι» σε πρόσωπα και ψηφοφόρους που κινούνται στον ευρύτερο χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου (και της Κεντροαριστεράς), καθώς ασπάζεται το πολιτικό αξίωμα ότι οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο. Μάλιστα, κλείνοντας την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Ν.Δ. το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. περί κομμουνιστών, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα δεν έχει πρόβλημα στα δεξιά του και ότι θα πρέπει να φέρει πιο κοντά του «την άλλη πλευρά»...

Παρότι το Μοσχάτο τηρεί σιγήν ιχθύος για τη μακρά συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώτου, θεωρείται βέβαιο ότι πέρα από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, συζητήθηκαν και τα σχέδια διεύρυνσης της Ν.Δ. Σε πολλές περιπτώσεις, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είναι προβληματισμένος από την εικόνα της κοινοβουλευτικής ομάδας, την οποία θα ήθελε να ανανεώσει και ηλικιακά και ποιοτικά, όπως δήλωσε επισήμως και ανοίγοντας το Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. Η ανανέωση αυτή, όμως, πρέπει να γίνει με πολιτικά κριτήρια, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη και ισορροπίες για να μην προκληθούν αντιδράσεις.

Διεύρυνση

Σε πρώτη φάση, σημείωνε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., «θα γίνει μεγάλο και γενναίο άνοιγμα, καθώς αναζητούνται άξιοι άνθρωποι χωρίς να εξετάζουμε το χθες και το πού βρίσκονταν πολιτικά προηγουμένως». Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τη διαδεδομένη φημολογία και τις σχετικές επαφές που φαίνεται να έχουν υπάρξει, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν φαίνεται να βρίσκει θέση τελικά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Ανεξάρτητα από τη φειδώ (αν όχι μυστικοπάθεια) με την οποία χειρίζεται η Πειραιώς το ζήτημα, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν στελέχη και βουλευτές από όμορους πολιτικούς χώρους, τα οποία αναζητούν –και σε πολλές περιπτώσεις έχουν– ουσιαστική επικοινωνία με την ηγεσία της Ν.Δ.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από στελέχη του Ποταμιού, τα οποία ενδιαφέρονται να προσχωρήσουν στη Ν.Δ. και αρκετά από αυτά δεν αποκλείεται να βρουν μια θέση και στις λίστες του κόμματος. Το ενδιαφέρον της Πειραιώς, πάντως, είναι στραμμένο και σε βουλευτές άλλων κομμάτων, εφόσον αυτοί ανεξαρτητοποιηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στόχος της Πειραιώς είναι στις μεγάλες περιφέρειες, όπως της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε όσες είναι μεγαλύτερες από τετραεδρικές, να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια πρόσωπα που συμβολίζουν τη διεύρυνση της παράταξης.

Κεντροαριστερά

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και φαίνεται ότι θα αξιοποιηθούν είναι οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Γιάννης Ζαφειρόπουλος και Τάκης Αντωνακόπουλος.

Δεν είναι οι μόνοι. Ανοικτή γραμμή με τον πρόεδρο της Ν.Δ. και σταθερή συνεργασία με την Πειραιώς έχουν στελέχη προερχόμενα από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, όπως ο Θόδωρος Πελαγίδης, ο οποίος έχει συμβάλει σημαντικά στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και ο πρώην συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Θανάσης Κοντογεώργης.

Επαφές και διαύλους με την Πειραιώς διατηρούν και στελέχη προερχόμενα από το λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ. Δεν σημαίνει ότι όλοι θα βρουν τον δρόμο για τις εκλογικές λίστες. Στην Πειραιώς, όμως, παραδέχονται ότι στελέχη πέρα και έξω από την επιρροή της Ν.Δ. μπορούν να συμβάλουν στο κυβερνητικό έργο –ακόμη και σε υπουργικές θέσεις– ως εξωκοινοβουλευτικοί. Επιδίωξη είναι να επιλεγούν οι καλύτεροι και όσοι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες μεγάλης πολιτικής πίεσης.

Αυτός είναι ο λόγος που στην «ομάδα κρούσης» της Ν.Δ. για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος, η οποία αποτελείται από 35 ομάδες, συμμετέχουν πρόσωπα με εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία δεν αποκλείεται να αξιοποιηθούν και μετεκλογικά. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αναζήτηση προσώπων από τις τοπικές κοινωνίες, στελέχη που προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και επιμέρους κοινωνικούς χώρους, ενώ θα αξιοποιηθούν και υποψηφιότητες που θα κατατεθούν στο νεοϊδρυθέν Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην περιοδεία του συνοδευόταν από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τον γραμματέα της Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, βουλευτή κ. Βασίλη Κικίλια, τον Πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. κ. Κώστα Δέρβο και τον Γραμματέα Οργανωτικού Ν.Δ. κ. Στέλιο Κονταδάκη. Στην περιοδεία του επίσης τον συνόδευαν, ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας, ο βουλευτής κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, οι πρώην βουλευτές κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος και Γιώργος Κοντογιάννης, οι πολιτευτές κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης και Ολυμπία Βλαχαντώνη, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς, ο πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ηλείας κ. Γιάννης Αλεξόπουλος, ο Τομεάρχης του κόμματος στην Ηλεία κ. Γεώργιος Κακούρης, ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας Δρ. Διονύσιος Παναγιωτάρας και πλήθος κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ηλεία. 

Ο Καιρός

Pirgos Greece Partly Cloudy (day), 35 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:55 am   |   Sunset: 8:20 pm
27%     29.0 km/h     33.932 bar
Forecast
Δευ Low: 17 °C High: 36 °C
Τρι Low: 20 °C High: 30 °C
Τετ Low: 19 °C High: 30 °C
Πεμ Low: 19 °C High: 30 °C
Παρ Low: 19 °C High: 30 °C
Σαβ Low: 19 °C High: 29 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 29 °C
Τρι Low: 17 °C High: 28 °C
Τετ Low: 17 °C High: 28 °C