Διεθνή
Γραμματοσειρά

Σοκ έχει προκαλέσει στον ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό κόσμο η δολοφονία της δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia από τη Μάλτα.

Μία βόμβα που έσκασε κάτω από το αυτοκίνητό της, την ώρα που ξεκινούσε από το σπίτι της προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατό της και την ολοσχερή καταστροφή του αυτοκινήτου της.

Η 53χρονη δημοσιογράφος της ερευνητικής δημοσιογραφίας είχε αποκαλύψει την σχέση της κυβέρνησης του νυν πρωθυπουργού της χώρας, Ζοζέφ Μουσκάτ με το σκάνδαλο των Panama Papers. Οι αποκαλύψεις της είχαν οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, από τις οποίες είχε επανεκλεγεί ο Ζοζέφ Μουσκάτ.


Η Daphne Caruana Galizia έχαιρε μεγάλου σεβασμού στις Βρυξέλλες αλλά και μεταξύ των δημοσιογράφων της ερευνητικής δημοσιογραφίες. Πρόκειται για μια μπλόγκερ που «συχνά συγκέντρωνε περισσότερους αναγνώστες από ότι εκείνοι όλων των αναγνωστών των εφημερίδων στη Μάλτα», όπως έγραψε η εφημερίδα Guardian, ενώ η εφημερίδα Politico την χαρακτήρισε ως «η γυναίκα των Wikileaks».

Η διερεύνηση της δολοφονίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ισως όχι άδικα, αρκετοί έχουν σπεύσει να συνδέσουν την θανάσιμη επίθεση με τις αποκαλύψεις για τον Μαλτέζο Πρωθυπουργό, ο οποίος καταδίκασε άμεσα το γεγονός. Ανακοινώσεις με συλλυπητήρια στους οικείους της έχουν εκδώσει όλες οι πολιτικές ομάδες του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου.

 

Πηγή: news247.gr

Ο Καιρός

Pirgos Greece Sunny, 32 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:30 am   |   Sunset: 8:51 pm
30%     17.7 km/h     34.067 bar
Forecast
Κυρ Low: 19 °C High: 33 °C
Δευ Low: 20 °C High: 30 °C
Τρι Low: 20 °C High: 27 °C
Τετ Low: 19 °C High: 27 °C
Πεμ Low: 18 °C High: 27 °C
Παρ Low: 20 °C High: 28 °C
Σαβ Low: 19 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 20 °C High: 28 °C
Δευ Low: 19 °C High: 29 °C
Τρι Low: 19 °C High: 30 °C