Διεθνή
Γραμματοσειρά

Το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άνοιξαν έρευνα για να διαπιστώσουν αν η Apple έχει παραβιάσει τη νομοθεσία περί ενημέρωσης των επενδυτών...

για την αναβάθμιση λογισμικού που, όπως παραδέχτηκε, χρησιμοποίησε για να επιβραδύνει τη λειτουργία των παλαιότερων μοντέλων iPhone.


Η έρευνα, σύμφωνα με το Bloomberg, βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια όμως όταν ολοκληρωθεί, πιθανότατα θα υπάρξουν επιπτώσεις, δήλωσαν άτομα με γνώση της κατάστασης. Η αποκάλυψη προκάλεσε εκνευρισμό στους καταναλωτές, ωστόσο, οι Αρχές ανησυχούν ότι η εταιρεία ενδεχομένως να παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τις επιδόσεις των παλαιότερων τηλεφώνων.

«Έχουμε δεχτεί ερωτήματα από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Έχουμε λάβει ερωτήματα από ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες κι έχουμε ανταποκριθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Apple στο Bloomberg News.

Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Apple ποτέ δεν έχει προσπαθήσει να επιβραδύνει, σκοπίμως, τη διάρκεια ζωής κάποιου προϊόντος της ή να υποβαθμίσει την εμπειρία του χρήστη ώστε να τον οδηγήσει σε αναβάθμιση κινητού.

Η επιβράδυνση παρατηρείται όταν η μπαταρία ενός παλαιότερου iPhone φτάνει σε ένα συγκεκριμένο αλλά απροσδιόριστο μέχρι στιγμής επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης θα πρέπει να αλλάξει μπαταρία. Ως μέρος της δημόσιας απολογίας της η Apple μείωσε τις τιμές μπαταριών στα καταστήματά της στα 29 δολάρια.

Πηγή: newmoney.gr

Ο Καιρός

Pirgos Greece Mostly Cloud (day), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:18 am   |   Sunset: 8:45 pm
83%     6.4 km/h     34.101 bar
Forecast
Πεμ Low: 18 °C High: 26 °C
Παρ Low: 15 °C High: 29 °C
Σαβ Low: 16 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 27 °C
Δευ Low: 17 °C High: 26 °C
Τρι Low: 16 °C High: 26 °C
Τετ Low: 17 °C High: 26 °C
Πεμ Low: 17 °C High: 26 °C
Παρ Low: 18 °C High: 27 °C
Σαβ Low: 18 °C High: 28 °C