Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Πάμε για μεγάλη έκπληξη στην Κεντροαριστερά. Τόσο μεγάλη που παίζεται ακόμη και αν θα είναι στην 2η Κυριακή η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής προηγείται ο Σταύρος Θεοδωράκης με ένα ποσοστό που αγγίζει το 28% και για την 2η θέση γίνεται μάχη ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οπως όλα δείχνουν η συμμετοχή θα είναι μαζική και μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 300.000 ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που θα πάνε να ψηφίσουν για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση Σύριζα.

 

Aρίστος Δοξιάδης> Θα ψηφίσω Σταύρο Θεοδωράκη

Θα πάω να ψηφίσω αύριο για αρχηγό του νέου φορέα, παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα πολιτικά από το 2015, και δεν έχω καθαρή άποψη για μια σειρά διλήμματα.
Θα ψηφίσω, γιατί το πολιτικό σύστημα θα είναι καλύτερο αν υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα με ατζέντα, σε γενικές γραμμές, “σοσιαλδημοκρατική” (αν και ο όρος είναι προβληματικός για την Ελλάδα). Που δεν θα κυριαρχείται από δήθεν ριζοσπαστικές αριστερές φαντασιώσεις (που θα φέρουν μόνο ακραία φτώχεια), ούτε έχει γεννηθεί από την μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης, το αντιμνημόνιο.
Θα ψηφίσω τον Σταύρο Θεοδωράκη, για δύο λόγους:
1. Καταλαβαίνει βιωματικά καλύτερα από τους άλλους τα μεγάλα προτάγματα της εποχής, κι ας μην έχει συστηματική κατάρτιση: την ελευθερία του επιχειρείν, το πρόβλημα του παρασιτισμού, τις διαφορετικές επιλογές ζωής που συνθέτουν τις σημερινές κοινωνίες. Και δεν μας φλομώνει με γραφειοκρατικό νιουσπηκ.
2. Εχει πατριωτικό πολιτικό αισθητήριο όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι. Είδε πιο καθαρά από όλους ότι το διακύβευμα για την χώρα το 2015 ήταν να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, παραμέρισε τα δευτερεύοντα, και κινήθηκε για να αποτρέψει ένα τυχόν επαναστατικό άλμα του Τσίπρα προς το grexit, όταν πολλοί άλλοι ζητούσαν ανένδοτο (ξέρω ότι σε αυτό διαφωνώ με πολλούς και σοβαρούς φίλους, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι έχω δίκιο). Νομίζω ότι και στις επόμενες εκλογές θα κινηθεί με γνώμονα τις ανάγκες της χώρας και όχι του κόμματος.
Εχει σημαντικές αδυναμίες, ιδίως στη συλλογική δουλειά και στις συνεργασίες. Δεν θα ήταν ιδανικός αρχηγός, αλλά τέτοιος δεν υπαρχει στο ψηφοδέλτιο.
Γι αυτό και πιστεύω ότι ο φορέας θα έχει μέλλον μόνο αν οι σημερινοί υποψήφιοι συνεργαστούν μετά την εκλογή για να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον — όποιος και αν είναι αρχηγός. Δεν είμαι ασιόδοξος για κάτι τέτοιο.
Αυτά έχω να πω, χωρίς να έχω διάθεση να εμπλακώ σε αντaιπαραθέσεις. Δεν θα δεχτώ στον τοίχο σχόλια πολεμικά, σε καμιά κατεύθυνση.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Isolated Thundershowers, 25 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:14 am   |   Sunset: 9:0 pm
73%     22.5 km/h     34.033 bar
Forecast
Δευ Low: 16 °C High: 27 °C
Τρι Low: 17 °C High: 22 °C
Τετ Low: 17 °C High: 23 °C
Πεμ Low: 16 °C High: 23 °C
Παρ Low: 17 °C High: 26 °C
Σαβ Low: 18 °C High: 26 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 28 °C
Τρι Low: 18 °C High: 27 °C
Τετ Low: 18 °C High: 27 °C