Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Επίσκεψη του Νοτιοκορεάτη Στρατιωτικού Ακολούθου στο Μουσείο Κορεατικού Πολέμου στην οικία Φάρρου στα Βυτινέικα Αγ. Ιωάννη


Την Παρασκευή 01/12 αφίχθηκε στον Πύργο ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Νοτίου Κορέας στις Πρεσβείες Ελλάδας, Ιταλίας και Ρουμανίας κ. Ingook Hwang, Συνταγματάρχης του Κορεατικού στρατού ο οποίος επισκέφθηκε το ιστορικό Μουσείο και το Μνημείο του εκστρατευτικού Ελληνικού Σώματος στην Κορέα, που στεγάζεται στην οικία του ιδρυτού του κ. Κωνσταντίνου Φάρρου, Εφέδρου Αξιωματικού Βετεράνου του Κορεατικού πολέμου, στα Βυτινέικα Αγίου Ιωάννη Πύργου.

Ο κ. Ακόλουθος εξέφρασε το θαυμασμό του για την ποικιλία των εκθεμάτων και συνεχάρη θερμά τον ιδρυτή του Μουσείου κ. Φάρρο για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που είχε να ιδρύσει το εν λόγω μουσείο μη υπολογίζοντας τις δαπάνες και τον κόπο που απαιτούνται.

Επίσης ο Κορεάτης αξιωματικός αφού περιηγήθηκε στο χώρο του Μουσείου και περιεργάστηκε όλο το αυθεντικό πολεμικό υλικό και τις αυθεντικές στολές με όλα τα ατομικά εξαρτήματα που είχαν εφοδιαστεί οι στρατιώτες και ενημερώθηκε από τον κ. Φάρρο για την σημασία και την ιστορία του κάθε εκθέματος, επισκέφθηκε και απέτισε φόρο τιμής στο Μνημείο των πεσόντων Ελλήνων στον Κορεατικό πόλεμο.

Το μεσημέρι παρετέθει γεύμα προς τιμήν του εκλεκτού επισκέπτη στο εστιατόριο Τριάδα στον Πύργο στο οποίο παρεκάθησαν εκτός του κ. Φάρρου, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ κ. Κωνσταντίνος Σμυρνής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ. Γεώργιος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Ηλείας κ.κ. Υφαντής και Αράπογλου, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηλείας κ. Νικόλαος Παναγιωτακόπουλος, ο τέως Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηλείας και Πρόεδρος των εν Ηλείων Γορτυνίων κ. Γεώργιος Μπράμος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οπλιτών -πολεμιστών Κύπρου κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος, ο βετεράνος του Κορεατικού πολέμου κ. Άγγελος Βγενόπουλος με την κόρη του, ο Φιλόλογος καθηγητής κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ο Υποδιευθυντής της EUROBANK στον Πύργο κ. Χρήστος Δρακόπουλος, η κ. Αιμιλία Αργυροπούλου και άλλοι.


Κατά το γεύμα ο εκλεκτός Νοτιοκορεάτης επισκέπτης σε ολιγόλεπτο χαιρετισμό μίλησε με θαυμασμό για τις ομορφιές της Ελλάδας και με μεγάλη ευγένεια και σεβασμό αναφέρθηκε στο μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας, ομολογώντας ότι είναι λάτρης του αρχαίου πολιτισμού της πατρίδας μας και δεν χάνει την ευκαιρία, όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, να επισκέπτεται τα μουσεία μας.

Ακολούθως με τη συνοδεία της κιθάρας του Δασκάλου της Φιλαρμονικής Πύργου κ. Στάθη Θεοδόση ο κ. Hwang τραγούδησε διάφορα τραγούδια της πατρίδας του, αφήνοντας έκπληκτους τους προσκεκλημένους για την γλυκιά και μελωδική φωνή του και μετά το πέρας του γεύματος αναχώρησε για την Αθήνα.

 

 

iliaweb

Ο Καιρός

Pirgos Greece Partly Cloudy (day), 34 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:54 am   |   Sunset: 8:21 pm
26%     17.7 km/h     33.999 bar
Forecast
Κυρ Low: 19 °C High: 35 °C
Δευ Low: 20 °C High: 35 °C
Τρι Low: 20 °C High: 30 °C
Τετ Low: 19 °C High: 30 °C
Πεμ Low: 19 °C High: 29 °C
Παρ Low: 19 °C High: 29 °C
Σαβ Low: 19 °C High: 29 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 29 °C
Τρι Low: 18 °C High: 29 °C