Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Με ιδιαίτερη χαρά και αγαλλίαση πληροφορηθήκαμε ότι ένας ακόμη εξαίρετος Ηλείος Κληρικός,

με πλούσια δράση και προσφορά εις τον Αμπελώνα του Κυρίου, εξελέγη την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ανδρούσης. Πρόκειται για τον συμπατριώτη μας, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από το Αλποχώριον Ηλείας, ο οποίος και εκλέχθηκε θριαμβευτικά από το σώμα της Ιεραρχίας με 71 ψήφους, επί συνόλου 80 ψηφισάντων!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ανδρούσης Kωνστάντιoς Παναγιωτακόπουλος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1960 στο Αλεποχώριον Ηλείας όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Φοίτησε στην Εκκλησιαστική σχολή της Ξάνθης και στη συνέχεια ενεγράφη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησε το 1988.

Εκπλήρωσε τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετήσας ως υπαξιωματικός σε τεθωρακισμένη μονάδα του νομού Ξάνθης.
Στις 31 Μαρτίου 1985 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και νυν Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, αναλαμβάνοντας και καθήκοντα επιμελητού στο Σταυρίδειο Μαθητικό Οικοτροφείο αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Τη 15η Σεπτεμβρίου 1991 χειροτοvείται Πρεσβύτερος λαμβάνοντας και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Κατόπιν τοποθετήθηκε Εφημέριος και Ιεροκήρυκας του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως, ενώ ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού του Σταυριδείου Μαθητικού Οικοτροφείου. Το 1992 διορίστηκε τακτικός Ιεροκήρυκας και Πνευματικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Το 2000 εξελέγη μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου Έβρου.

Πραγματοποίησε πλήθος ραδιοφωνικών εκπομπών σε τοπικούς περιφερειακούς σταθμούς του Έβρου, όπου αναλύθηκαν πνευματικά θέματα και προβληματισμοί των πιστών. Ακόμα συμμετείχε σε διάφορες τοπικές επιτροπές.

 

Τον Απρίλιο του 1993 μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρoύ Τιμοθέου, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του στο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής.

Το 1997 διορίστηκε υπεύθυνος της επιτροπής-ομάδος Αντιαιρετικού αγώνα και στα πλαίσια της δράσης της διοργάνωσε αντιαιρετικές εκδηλώσεις με ομιλίες και εκδόσεις εντύπων με σχετικό περιεχόμενο τόσο στη πόλη της Αλεξανδρούπολης όσο και στα χωριά εντός των ορίων της Μητροπόλεως.
Την 1η Μαρτίου του 2006 απεσπάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Kομoτηνής κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρού Δαμασκηνού και εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου.

 

Διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της εν λόγω Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου και κατά την επταετή υπηρεσία του στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ανέλαβε διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποίησε ραδιοφωνικές εκπομπές, συνέγραψε άρθρα σε
τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, διετέλεσε υπεύθυνος νεότητος, των κατηχητικών σχολείων και ανέπτυξε φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο στην περιοχή της Ροδόπης της τοπικής Ιεράς Μητροπόλεως.

Το έτος 2014 μετετέθη εις Αθήνας διορισθείς Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, κατόπιν αποφάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου διορίστηκε Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εις τον εψηφισμένο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ανδρούσης κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΝ ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας και αναφωνούμεν το ΑΞΙΟΣ!! ΑΞΙΟΣ!! Την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα είμαστε όλοι εκεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, κατά την εις Επίσκοπον χειροτονία Του, συμπροσευχόμενοι, συνοδοιπόροι αλλά και συνέκδημοι εις την προσωπική του Πεντηκοστή!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ
ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ!!

(π. Νικόλαος Κατσηδήμας).

Ο Καιρός

Pirgos Greece Sunny, 32 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:55 am   |   Sunset: 8:20 pm
25%     6.4 km/h     33.965 bar
Forecast
Δευ Low: 17 °C High: 35 °C
Τρι Low: 19 °C High: 31 °C
Τετ Low: 19 °C High: 30 °C
Πεμ Low: 19 °C High: 30 °C
Παρ Low: 19 °C High: 29 °C
Σαβ Low: 18 °C High: 29 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 29 °C
Τρι Low: 17 °C High: 28 °C
Τετ Low: 17 °C High: 28 °C