Τοπικά Νέα
Γραμματοσειρά

Τροποποίηση του Οργανισμού Γ.Ν. Ηλείας : Αποχωρήσεις στην «πρώτη» της επιτροπής - Η διαφωνία εκπροσώπου του Ν. Αμαλιάδας- Χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα

Από την άρνηση, για ακόμα μια φορά, του εκπροσώπου του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, να συζητήσει καν το θέμα της τροποποίησης του οργανισμού του Γ. Ν Ηλείας, χαρακτηρίστηκε η «πρώτη» της επιτροπής που συνέστησε ο διοικητής του Κ. Διαμαντόπουλος, προκειμένου να συζητηθεί το νέο σχέδιο και να κατατεθούν οι προτάσεις των μελών της.

Κ. Διαμαντόπουλος :  όχι στην αδράνεια, ναι στην συνεργασία

«Το σχέδιο για την αναμόρφωση της οργάνωσης των Νοσοκομείων αποτελεί «εργαλείο» για την ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας στο νομό.

Δε συμβιβαζόμαστε με την αδράνεια και την ακινησία, εμβαθαίνουμε τη συνεργασία των νοσηλευτικών μονάδων, δεν εγκλωβιζόμαστε σε άγονους τοπικισμούς, είμαστε αδιαπραγμάτευτοι στους όρους ασφάλειας ασθενών και προσωπικού», δήλωσε από την δική του πλευρά ο διοικητής του Γ. Ν Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλος με αφορμή την εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής.

Σε ο,τι αφορά την εισήγηση που κατέθεσε στην συνεδρίαση, τα βασικά σημεία της είναι :

Θετικές προβλέψεις του σχεδίου

Αυξημένους συντελεστές υπολογισμού του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και συγκεκριμένα για το ΓΝ Ηλείας 40επιπλέον θέσεις ιατρικού και 22 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού . Η πρόβλεψη αυτή δίνει τη δυνατότητα της προσθήκης επιπλέον οργανικών θέσεων σε υπάρχοντα τμήματα με οριακό αριθμό θέσεων και ανάπτυξη νέων τμημάτων (παραδείγματα τμημάτων η κλινικών με οριακό αριθμό οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού ΤΕΠ Πύργου, Ψυχιατρική Πύργου, Παθολογική Αμαλιάδας , Χειρουργική Αμαλιάδας)
Τη συγκρότηση διακριτής υπηρεσίας επιστημονικού προσωπικού (εκτός ιατρών και οδοντιάτρων), τεχνολόγων και επαγγελματιών υγείας (φαρμακοποιοί , διαιτολόγοι , κοινωνικής εργασίας , λογοθεραπείας , ιατρικών εργαστηρίων κλπ)
Σε νοσοκομεία άνω των 150κλινών συστήνεται υποχρεωτικά τμήμα επειγόντων περιστατικών με ειδική στελέχωση και εξοπλισμό.
Προβλήματα

1ον Αποδέσμευση των Κέντρων Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης(ΚΕΦΙΑΠ) και Ένταξή τους ως αποκεντρωμένες δομές στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

2ον Το όριο των 400 κλινών που θέτει το σχέδιο για τη σύσταση ανεξάρτητης διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

3ον Η διατήρηση του ορίου των 400 κλινών για τη σύσταση Τμήματος Προμηθειών

4ον Μείωση οργανικών θέσεων των Διοικητικών και Τεχνικών υπηρεσιών

Ο Καιρός

Pirgos Greece Blustery, 10 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:47 am   |   Sunset: 5:43 pm
51%     51.5 km/h     33.999 bar
Forecast
Πεμ Low: 6 °C High: 15 °C
Παρ Low: 4 °C High: 14 °C
Σαβ Low: 12 °C High: 15 °C
Κυρ Low: 10 °C High: 13 °C
Δευ Low: 6 °C High: 12 °C
Τρι Low: 5 °C High: 11 °C
Τετ Low: 5 °C High: 12 °C
Πεμ Low: 2 °C High: 11 °C
Παρ Low: 2 °C High: 12 °C
Κυρ Low: 5 °C High: 12 °C