Τοπικά Νέα
Γραμματοσειρά

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Ανάσα από την θηλιά της  ΑΕΠΙ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετέχοντας στη Γενική Συνέλευση της  ΚΕΕΕ στην Άρτα το 2013 αποφάσισε να συνδράμει στον από κοινού αγώνα των Επιμελητηρίων της χώρας προκειμένου να αλλάξει ο νόμος 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων. Ο εν λόγω νόμος διατηρούσε για χάρη της ΑΕΠΙ ΑΕ ένα καθεστώς αυθαιρεσίας επιβολής τιμολογίων στους χρήστες, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια προκάλεσε απίστευτες ταλαιπωρίες, υπέρογκες απαιτήσεις, δίκες, εξοντωτικά πρόστιμα, αφαίρεση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στερώντας την εργασία και στέλνοντας εργαζόμενους στην ανεργία.
Μοναδικός σκοπός του Επιμελητηρίου μας ήταν να συμβάλλει έτσι ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη, αμοιβαιότητα, συνεργασία και να απεγκλωβιστούν τα πινάκια των δικαστηρίων από χιλιάδες υποθέσεις, όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία τους, χρήστες και δημιουργοί, ούτως ώστε ο νέος νόμος να λειτουργήσει προς όφελος του πολιτισμού της χώρας μας και όχι μιας ιδιωτικής Α.Ε. και μιας συγκεκριμένης οικογένειας.

Ο αγώνας για σχεδόν πέντε χρόνια ήταν πολυεπίπεδος, δύσκολος αλλά και δίκαιος  απέναντι στην παράτυπη δράση της ΑΕΠΙ.Η δικαίωση ήρθε με την Συμφωνία συνεργασίας που σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και εκτιμάται ότι θα επιφέρει ηρεμία στον ταραγμένο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων . Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ.
 Πλέον οι αμοιβές καθορίζονται με υποχρεωτική διαπραγμάτευση, γεγονός που κατέληξε σε ένα αμοιβολόγιο δίκαιο και κοινά αποδεκτό. Με τη συμφωνία αυτή αποδεικνύεται και στην περίπτωση των πνευματικών δικαιωμάτων ότι όπου υπάρχει διάθεση για συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση επιτυγχάνονται οι βέλτιστες λύσεις».
Αναλυτικότερα η ΚΕΕ, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει στα Επιμελητήρια της χώρας , έχει αναπτύξει κεντρική διαδικτυακή εφαρμογή: musicroyaltiespayments.uhc.gr, η οποία θα εξυπηρετεί τα ενδιαφερόμενα μέλη των Επιμελητηρίων για την απόκτηση άδειας χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η όλη διαδικασία θα γίνεται διαδικτυακά με αυτόματο έλεγχο ταμειακής ενημερότητας της επιχείρησης – μέλους του Επιμελητηρίου , με διαδικτυακή κατάθεση ενυπόγραφης αίτησης, αυτόματο υπολογισμό του κόστους απόκτησης άδειας χρήσης μουσικών δικαιωμάτων, πληρωμή του κόστους μέσα από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ και με την χρήση Ηλεκτρονικών Κωδικών Πληρωμής.
Με την πληρωμή του παραβόλου και αυτόματη ενημέρωση του συστήματος, θα λάβετε επιστολή, η οποία θα πιστοποιεί την άδεια χρήσης πνευματικών – μουσικών δικαιωμάτων.
Επίσης θα παραλάβετε τον κωδικό με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα με υπηρεσίες streaming, 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς.
Τέλος  πολύ σημαντικό είναι να τονίσουμε την προσφορά της εταιρείας «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» προς τους επιχειρήσεις-επαγγελματίες μέλη των Επιμελητηρίων της χώρας που αφορά την εξασφάλιση της άδειας χρήσης της μουσικής για δυο έτη με το ίδιο αμοιβολόγιο του 2017.
Με άλλα λόγια όσοι χρήστες πάρουν την άδεια της εν λόγω εταιρείας από σήμερα και μέχρι 31/12/2017 με το ποσό της άδειας του 2017 εξοφλούν και το 2018 (μια χρέωση και για τα δύο έτη).

Ο Καιρός

Pirgos Greece Clear (night), 27 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:29 am   |   Sunset: 8:52 pm
48%     22.5 km/h     33.965 bar
Forecast
Παρ Low: 18 °C High: 33 °C
Σαβ Low: 17 °C High: 32 °C
Κυρ Low: 19 °C High: 29 °C
Δευ Low: 20 °C High: 28 °C
Τρι Low: 21 °C High: 27 °C
Τετ Low: 19 °C High: 28 °C
Πεμ Low: 18 °C High: 27 °C
Παρ Low: 18 °C High: 28 °C
Σαβ Low: 18 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 19 °C High: 29 °C