Τοπικά Νέα
Γραμματοσειρά

Με τίτλο «Ενίσχυση τεχνικής υποστήριξης και φροντίδα αδέσποτων» (σ.σ. προϋπολογισμού 48.804 ευρώ), αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η σχετική απόφαση-έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύργου της συγκεκριμένης μελέτης.

Πρόκειται για μια κίνηση από την πλευρά του Δήμου που έχει στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ο αριθμός των οποίων μέσα στα χρόνια της κρίσης αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό δημιουργώντας προβλήματα στον κοινωνικό ιστό (σ.σ. επιθέσεις σε πολίτες, διαμάχες με τους φιλόζωους κ.α.).

Η μελέτη περιλαμβάνει πρόβλεψη για δαπάνες κτηνιατρικών υπηρεσιών (σ.σ. στειρώσεις, «τσιπάρισμα», τεστ ερλιχίωσης, παροχή αντιβιοτικών, αντιλυσσικό εμβολιασμό και αποπαρασίτωση) και υπηρεσιών περισυλλογής-φροντίδας αδέσποτων ζώων (σ.σ. ο ανάδοχος θα καταγράφει τα αδέσποτα, θα τα παρακολουθεί και στη συνέχεια θα τα απελευθερώνει στο φυσικό τους περιβάλλον, εντός ορίων του δήμου, με την συνδρομή φιλοζωικών συλλόγων).

Όσον αφορά την παρακολούθηση των αδέσποτων η μελέτη προβλέπει ότι θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα έχει ελεγχθεί από το δήμο Πύργου.

Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου που θα υλοποιήσει την μελέτη θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πύργου (Πατρών και Τάκη Πετροπούλου, Πολύκεντρο), στις 30 Μαρτίου.

 

Ο Καιρός

Pirgos Greece Scattered Thunderstorms, 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:40 am   |   Sunset: 6:45 pm
78%     17.7 km/h     33.728 bar
Forecast
Κυρ Low: 11 °C High: 23 °C
Δευ Low: 11 °C High: 18 °C
Τρι Low: 11 °C High: 16 °C
Τετ Low: 10 °C High: 18 °C
Πεμ Low: 11 °C High: 17 °C
Παρ Low: 8 °C High: 14 °C
Σαβ Low: 7 °C High: 13 °C
Κυρ Low: 9 °C High: 16 °C
Δευ Low: 10 °C High: 17 °C
Τρι Low: 10 °C High: 15 °C