Τοπικά Νέα
Γραμματοσειρά

Η προετοιμασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαϊου,

αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας .

Τόσο από την πλευρά της Πυροσβεστικής, όσο και από την πλευρά των δημάρχων αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλου, επισημάνθηκε η προσφορά των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και τονίστηκε η ανάγκη έγκαιρης παρουσίας ενός pzl ο ρόλος του οποίου είναι καθοριστικός τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας επισήμανε πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έγινε νωρίτερα η κατανομή των πιστώσεων στους δήμους για την κάλυψη των αναγκών και ζήτησε να υπάρξει ακόμα καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δήμων, της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής.

Ο διοικητής Π.Υ. Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης, ζήτησε το συντονισμό των φορέων για την αντιπυρική περίοδο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της πρόληψης. Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε ήταν η συντήρηση του αγροτοδασικού οδικού δικτύου, οι καθαρισμοί οικοπέδων και αγροτεμαχίων αλλά και των αποστραγγιστικών – αρδευτικών καναλιών.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Clear (night), 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:22 am   |   Sunset: 7:32 pm
85%     11.3 km/h     34.135 bar
Forecast
Παρ Low: 16 °C High: 28 °C
Σαβ Low: 16 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 27 °C
Τρι Low: 18 °C High: 27 °C
Τετ Low: 16 °C High: 23 °C
Πεμ Low: 13 °C High: 21 °C
Παρ Low: 13 °C High: 21 °C
Σαβ Low: 15 °C High: 23 °C
Κυρ Low: 13 °C High: 24 °C