Τοπικά Νέα
Γραμματοσειρά

Τα προβλήματα στο λιμάνι Κατακόλου


Σε ουσιαστικά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο λιμάνι Κατακόλου αναφέρθηκε μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λεων. Βαρουξής, ο οποίος ταυτόχρονα έκανε έκκληση στις παρατάξεις να μην ενεργούν με παραταξιακά κριτήρια αλλά να είναι ενωτικές σε ό,τι αφορά τα θέματα του λιμανιού.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, πάντως, μίλησε και για την ασφάλεια στο λιμάνι, την οποία ουσιαστικά χαρακτήρισε ανύπαρκτη, τονίζοντας ότι «το Κατάκολο είναι ξέφραγο αμπέλι», αναφέρθηκε στην ελλιπή στελέχωσή του, ενώ σε ερώτηση του αντιδημάρχου Πύργου Ανδρ. Σκαρτσιάρη για τις οφειλές ύψους 102.000 ευρώ του Λιμενικού Ταμείο προς το δήμο, επικαλέστηκε γραφειοκρατικά προβλήματα αλλά τον διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αναγκάστηκε να μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να υπάρξει ανάλογο θέμα, καθώς το θέμα ήταν η τροποποίηση του προϋπολογισμού, μετά τα τελευταία «επεισόδια» που σημειώθηκαν στις συνεδριάσεις του Δ.Λ.Τ., σε μια από τις οποίες αναγκάστηκε να πάει για να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» ακόμα και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος. Γεωργιόπουλος.

Τέλος, σε σχετική παρατήρηση του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου χαρακτήρισε «απάνθρωπη» την ταλαιπωρία των τουριστών που αναγκάζονται να διανύουν πεζή, και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, την απόσταση από το κρουαζιερόπλοιο μέχρι το χωριό του Κατακόλου.

 

 

ert

Ο Καιρός

Pirgos Greece Clear (night), 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:22 am   |   Sunset: 7:32 pm
85%     11.3 km/h     34.135 bar
Forecast
Παρ Low: 16 °C High: 28 °C
Σαβ Low: 16 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 27 °C
Τρι Low: 18 °C High: 27 °C
Τετ Low: 16 °C High: 23 °C
Πεμ Low: 13 °C High: 21 °C
Παρ Low: 13 °C High: 21 °C
Σαβ Low: 15 °C High: 23 °C
Κυρ Low: 13 °C High: 24 °C