Επίκαιρα
Γραμματοσειρά

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Γεωργακόπουλος έδωσαν υπόμνημα με αιτήματα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Αμαλιάδας ενώ του χάρισαν και ένα βιβλίο για τα 100 χρόνια του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Αναλυτικά τα αιτήματα:

Προς τον αξιότιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κο Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρόεδρε η Ηλεία είναι ένας τόπος ευλογημένος και παράλληλα ξεχασμένος από την Πολιτεία. Για δεκαετίες παραμένουμε στην τελευταία θέση της ανάπτυξης και αυτό έχει να κάνει με κινήσεις που ουδέποτε έχουν αναληφθεί από καμία Κυβέρνηση. Από τους πυλώνες που κρατούν την τοπική οικονομία είναι ο εμπορικός κόσμος. Τα προβλήματά μας πολλά και γνωστά. Ως έμποροι του δήμου Ήλιδας, θα θέλαμε να σας θέσουμε μια σειρά δίκαιων αιτημάτων που θα στηρίζουν τόσο τον κλάδο μας όσο και τους κατοίκους γενικότερα του νομού μας.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου

Το σημαντικότερο αίτημα όλων των Ηλείων είναι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Ένας δρόμος που θα σώσει ζωές και παράλληλα θα δώσει στην Ηλεία την ώθηση που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Αρχικά θα μπορούν με ασφάλεια να κινηθούν οι κάτοικοι του νομού, να μεταφέρονται χωρίς προβλήματα τα προϊντα που βγάζει η γη μας και βέβαια να προσελκύσουμε τουρίστες. Ο υπάρχον δρόμος είναι καρμανιόλα κάτι που γνωρίζουν όλοι. Η συμβολή σας θα πρέπει να είναι καθοριστική.

Αρχαία Ήλιδα

Είναι, τουλάχιστον, άκομψο η πόλη – κράτος που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά την αρχαιότητα να μην έχει πάρει τη θέση που της αξίζει μεταξύ των Παγκόσμιων Ιστορικών Μνημείων. Ζητάμε από εσάς να δείτε το θέμα της γενικότερης ανάδειξης της Αρχαίας Ήλιδας. Αίτημα που η υλοποίηση του θα βοηθήσει την Ηλεία.

Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Η λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας με την παράλληλη στελέχωσή του με το απαιτούμενο προσωπικό, είναι καθολικό αίτημα ολόκληρης της Ηλείας. Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση το μισό νομό και ολόκληρο όταν εφημερεύει. Ζητάμε την ουσιαστική σας συνδρομή ώστε το νοσοκομείο Αμαλιάδας να αναβαθμιστεί και οι υπηρεσίες υγείας που παρέχει να είναι άρτιες.

Φορολογικό – Ασφαλιστικό

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν περιέλθει σε ασφυκτική οικονομική κατάσταση λόγω της υψηλής φορολόγησης, η οποία περιορίζει ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα και οδηγεί σε νέα λουκέτα. Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων με καθαρά κέρδη στα 10.000 ευρώ ή και λιγότερα, καλείται να πληρώσει σχεδόν τα μισά στην ασφάλιση και την Εφορία ενώ σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι έμμεσοι φόροι, ο ΕΝΦΙΑ και το υψηλό κόστος των καταναλωτικών αγαθών.

Φοροδιαφυγή

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Λόγω της ανεξέλεγκτης διακίνησης και «μαύρης» εργασίας με εξευτελιστικά ημερομίσθια, το κράτος έχει ελάχιστα έσοδα και σε λίγο δεν θα έχει καθόλου. Αίτια θα είναι τα «λουκέτα» στις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό επιδεινώνει την κρίση δεν την διορθώνει.

Μείωση του ΦΠΑ

Η μείωση του ΦΠΑ στο 10% θα συμβάλει ουσιαστικά στην διατήρηση των επιχειρήσεων του τόπου μας. Ο ΦΠΑ 24% που τώρα επιβάλλεται αποτελεί βασική αιτία που οι πωλήσεις έχουν καταγράψει ιστορικό χαμηλό. Η μείωσή του θα αυξάνει τα έσοδα τόσο των επιχειρήσεων όσο και του κράτους από τη στιγμή που θα υπάρξει αύξηση της κίνησης στην αγορά.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Mostly Cloud (day), 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:15 am   |   Sunset: 6:21 pm
68%     11.3 km/h     33.898 bar
Forecast
Πεμ Low: 9 °C High: 15 °C
Παρ Low: 7 °C High: 18 °C
Σαβ Low: 9 °C High: 13 °C
Κυρ Low: 7 °C High: 13 °C
Δευ Low: 8 °C High: 13 °C
Τρι Low: 7 °C High: 13 °C
Τετ Low: 6 °C High: 11 °C
Πεμ Low: 6 °C High: 12 °C
Παρ Low: 8 °C High: 15 °C
Σαβ Low: 10 °C High: 15 °C