Περιβάλλον
Γραμματοσειρά

Το δάσος Φολόης στην ΟΧΕ


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Π.Ε. Ηλείας με θέμα την ανάδειξη του δάσους της Φολόης.

Όπως επισημάνθηκε, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη του οροπεδίου της Φολόης μέσα από μία ολοκληρωμένη μελέτη, η οποία στοχεύσει στην ανάδειξη της περιοχής.

Όπως αναφέρθηκε η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση των έργων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρότυπο δασικής αναψυχής με 600.000 ευρώ από την ΟΧΕ

Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο της σύνδεσης του δάσους της Φολόης με τα τουριστικά αξιοθέατα της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομίας της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας και της μετατροπής του σε δάσος αναψυχής, υψηλών προδιαγραφών βρίσκεται η Π. Ε Ηλείας.

Προτάσεις για τους τρόπους και τα έργα ανάδειξη του δρυοδάσους της Φολόης κατέθεσαν χθες εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, στο πλαίσιο του διαλόγου για την υλοποίηση έργων ύψους 600χιλιάδων ευρώ μέσω του προγράμματος Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία.

 

Στο μικρό συνεδριακό της Π. Ε Ηλείας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Δασάρχη Πύργου, Παναγιώτη Λάττα, του αντιδημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Νίκου Μαρούντα και εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων από τις δημοτικές ενότητες Φολόης και Λασιώνος.

Ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε πως τα συγκριτικά αναπτυξιακά, τουριστικά και επιχειρηματικά πλεονεκτήματα είναι τεράστια και αναξιοποίητα και ανέφερε πως οι προτάσεις όλων θα λάβουν στη συνέχεια τον χαρακτήρα μελέτης που πολύ σύντομα θα μπορεί, μέσα από την ΟΧΕ, να χρηματοδοτηθεί, να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί .

Στις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν είναι η ανάδειξη μονοπατιών ( ήδη έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία περιβαλλοντικών και άλλων συλλόγων) , με θέσεις αναψυχής και παρατήρησης, των μικρών θεματικών Μουσείων σε Φολόη και Κούμανι, των φαραγγιών και των καταρρακτών …

Ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας αναφέρθηκε στο δρυοδάσος της Φολόης την προστασία και την ανάδειξή του, με βασικό πυρήνα τα μονοπάτια, ώστε να καταστεί χώρος επισκέψιμος για ανθρώπους από όλη τη χώρα και ταυτόχρονα με την ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων να ενισχυθεί το εισόδημα των κατοίκων της περιοχής.

Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου ώστε να προχωρήσουν οι φορείς στην ένταξή και δημοπράτησή των έργων που θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Windy, 11 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:47 am   |   Sunset: 5:43 pm
33%     64.4 km/h     34.067 bar
Forecast
Πεμ Low: 6 °C High: 15 °C
Παρ Low: 4 °C High: 14 °C
Σαβ Low: 12 °C High: 15 °C
Κυρ Low: 10 °C High: 13 °C
Δευ Low: 6 °C High: 12 °C
Τρι Low: 5 °C High: 11 °C
Τετ Low: 5 °C High: 12 °C
Πεμ Low: 2 °C High: 11 °C
Παρ Low: 2 °C High: 12 °C
Κυρ Low: 5 °C High: 12 °C