Πολιτισμός
Γραμματοσειρά

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας

Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 17η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Camera Zizanio που θα πραγματοποιηθούν από 2-9 Δεκέμβρη 2017,

τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατόπιν και της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

Το Υπουργείο Παιδείας κατόπιν της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), με εγκύκλιο που υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος, ενημέρωσε τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σηςτης χώρας και τις Σχολικές μονάδες Π.Ε. & Δ.Ε. της χώρας ότι εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2017-2018 η υλοποίηση από 2 έως 9 Δεκεμβρίου 2017 του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, τη Γαστούνη και σε άλλες πόλεις της Ηλείας. Θα νίνουν επίσης προβολές και εκδηλώσεις και στους άλλους δυο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Στο Φεστιβάλ αυτό προβάλλονται ταινίες επαγγελματιών που έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ Ολυμπίας πραγματοποιείται και η 17η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ. Στην CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ, προβάλλονται δημιουργίες (μικρού μήκους) παιδιών και νέων από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών. Διαγωνίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Α. δημιουργίες παιδιών ως 12 ετών, Β. από 13 ως 16 ετών και Γ. από 17 ως 20 ετών.

Εκτός από τα βραβεία που απονέμουν οι κριτικές επιτροπές της Κάμερα Ζιζάνιο (3 σε κάθε ηλικιακή κατηγορία), υπάρχουν και τα εξής βραβεία:

- Το βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα που απονέμεται από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας.

Το βραβείο του Συνηγόρου του Παιδιού

Το βραβείο "Νίκος Καβουκίδης". Το βραβείο συνίσταται στην προσφορά όλου του αναγκαίου κινηματογραφικού εξοπλισμού (κάμερες, φώτα, ήχος κλπ) και της απαραίτητης βοήθειας για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους με επαγγελματικές προδιαγραφές.

Το βραβείο της Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου που συνίσταται στην παροχή μιας υποτροφίας για σπουδές κινηματογράφου.

 neanikoplano

Ο Καιρός

Pirgos Greece Windy, 11 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:47 am   |   Sunset: 5:43 pm
33%     64.4 km/h     34.067 bar
Forecast
Πεμ Low: 6 °C High: 15 °C
Παρ Low: 4 °C High: 14 °C
Σαβ Low: 12 °C High: 15 °C
Κυρ Low: 10 °C High: 13 °C
Δευ Low: 6 °C High: 12 °C
Τρι Low: 5 °C High: 11 °C
Τετ Low: 5 °C High: 12 °C
Πεμ Low: 2 °C High: 11 °C
Παρ Low: 2 °C High: 12 °C
Κυρ Low: 5 °C High: 12 °C