Πολιτισμός
Γραμματοσειρά

Ο Σύνδεσμος των εν Αθήναις Πυργίων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων οργανώνει την ομαδική εικαστική έκθεση συγχρόνων Ηλείων καλλιτεχνών «ΗΛΕΙΑΚΑ», παρουσιάζοντας 19 συγχρόνους Ηλείους εικαστικούς των οποίων το έργο έχει αναγνωριστεί εντός και εκτός Ελλάδος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 8 το βράδυ στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, Πλ. Φιλικής Εταιρείας/Κολωνακίου 2(4ος όροφος), όπου αναμένεται να παρευρεθούν πολλοί εκ των Ηλείων εικαστικών που συμμετέχουν με έργα τους αλλά και πολλοί φιλότεχνοι Πυργιώτες που θα ταξιδέψουν από τον νομό στην Αθήνα γι αυτό το σκοπό. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ίρις Κρητικού. Τη διοργάνωση της έκθεσης κάνει η KourdGallery.

 

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργιών κ. Εβίτα Κανέλλου «Ο σκοπός μας είναι να ενημερώνεται το ευρύτερο κοινόπως η πατρίδα μας, η Ηλεία,συνεχίζει την πολιτιστική κληρονομιά που παρέλαβε και με ευθύνη κουβαλάει.Αυτή την κληρονομιά οφείλουμε να την διατηρούμε ανέπαφη και να συνεχίζουμε να δημιουργούμε πολιτισμό ασταμάτητα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας.

 

Η προσπάθεια του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων θα συνεχιστεί με σκοπό να αναδείξει την πνευματική ζωή της Ηλείας και τους ανθρώπους της, οι οποίοι δεν έχουν σταματήσει να παράγουν Τέχνη, Θέατρο, Ποίηση, Λογοτεχνία, Φιλοσοφία.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες:

Γιάννης Αδαμάκος, Ανδρέας Γαβριλιάδης, Δημοσθένης Δαββέτας, Θανάσης Εξαρχόπουλος, Πάνος Εξαρχόπουλος, Εβίτα Κανέλλου, Νίκος Κασκούρας, Αγγέλικα Κοροβέση, Δημήτρης Κοροβέσης, Κατερίνα Κυπριώτη, Πένυ Κωνσταντίνου, Απόστολος Λάβδας, Δανιήλ Παναγόπουλος, Χάρης Παπαδημητρακόπουλος, Σοφία Πετροπούλου, Δημήτρης Σιδηροκαστρίτης, Τάκης Σινόπουλος, Όλγα Στεφάτου, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης το προσεχές Σάββατο 7 Οκτωβρίου η πρόεδρος του Συλλόγου των Εν Αθήναις Πυργίων και το Δ.Σ και παρευρισκόμενοι καλλιτέχνες, θα υποδεχθούν το κοινό με καφέ, αναψυκτικό και ένα ποτήρι κρασί για φιλική κουβέντα.

 

Χορηγοί της έκθεσης Δημοτικη Επιχείρηση Πύργου Α.Ε ΟΤΑ και Κτήμα Μερκούρη.

Διάρκεια έκθεσης: 3 – 7 Οκτωβρίου 2017

Ωράριο λειτουργίας:

Τετάρτη & Σάββατο: 11:00-16:00
Πέμπτη-Παρασκευή: 11:00-14:00 & 17:30-20:30

 

 

Ο Καιρός

Pirgos Greece Windy, 11 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:47 am   |   Sunset: 5:43 pm
33%     64.4 km/h     34.067 bar
Forecast
Πεμ Low: 6 °C High: 15 °C
Παρ Low: 4 °C High: 14 °C
Σαβ Low: 12 °C High: 15 °C
Κυρ Low: 10 °C High: 13 °C
Δευ Low: 6 °C High: 12 °C
Τρι Low: 5 °C High: 11 °C
Τετ Low: 5 °C High: 12 °C
Πεμ Low: 2 °C High: 11 °C
Παρ Low: 2 °C High: 12 °C
Κυρ Low: 5 °C High: 12 °C