Πολιτισμός
Γραμματοσειρά

Στην Αρχαία Ολυμπία και με αφορμή την Γιορτή Εκδηλώσεων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κορέας, θα φιλοξενηθεί μια ενδιαφέρουσα Ομαδική ‘Εκθεση Εικαστικών με...

συμμετοχές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μεταξύ 21-25 Οκτωβρίου, 2017 στις αίθουσες του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η έκθεση είναι η υλοποίηση της ιδέας της κ. Γεωργίας Καραχάλιου σε μια υπέροχη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Οργανισμού Ένωση Τεχνών Ελλάδος . Συντονίστρια θα είναι η εκεί διαμένουσα, ζωγράφος κ. Γεωργία Καραχάλιου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευγενής άμιλλα σε κάθε επίπεδο, η φιλικότητα και οι Πολιτισμικά διαφορετικές δημιουργικές εκφράσεις των λαών και των παραδόσεων τους , σε μια ειρηνική συνύπαρξη. Μήνυμα Αγάπης και Ειρήνης και Συναδέλφωσης μεταξύ των λαών, ανεξάρτητα από διαφορές τους σε άλλα επίπεδα.

Στο υπέροχο Πρόγραμμα που σχεδιάστηκε, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή και η « Ζώνη Αγάπης και Φιλίας μεταξύ των Λαών», επίτευγμα του συν- ιδρυτικού μέλους της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος, ζωγράφου & διοργανώτριας Festival, κ. Μαρίας Λουμπουρδή , καθώς και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα κυρίαρχης παρουσίας του συν-ιδρυτικού επίσης μέλους της ‘Ενωσης Τεχνών Ελλάδος, Ερμηνεύτριας-Συνθέτου & Μουσικής Επιμελήτριας Festival, κ. Λένα Σερδαρίδου.

Οι συμμετέχοντες Έλληνες μα και ξένοι καλλιτέχνες και περιηγητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην σύγχρονη και Ιστορική Αρχαία Ολυμπία, να μοιραστούν ιδέες, τέχνη, γνώσεις, το κάλλος και την συγκίνηση της τελετής για της Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ώστε φεύγοντας να κρατήσουν στην καρδιά τους την ουσία της: Δημιουργικότητα, Ειρηνικότητα, Φιλικότητα, Πολιτισμό στο ανώτατο ανθρώπινο επίπεδο.

Μια όμορφη, διαφορετική εκδήλωση, στον ιερό, «μαγικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας». Διάρκεια έκθεσης: 21-25 Οκτωβρίου 2017

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στις 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στις αίθουσες του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Windy, 11 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:47 am   |   Sunset: 5:43 pm
33%     64.4 km/h     34.067 bar
Forecast
Πεμ Low: 6 °C High: 15 °C
Παρ Low: 4 °C High: 14 °C
Σαβ Low: 12 °C High: 15 °C
Κυρ Low: 10 °C High: 13 °C
Δευ Low: 6 °C High: 12 °C
Τρι Low: 5 °C High: 11 °C
Τετ Low: 5 °C High: 12 °C
Πεμ Low: 2 °C High: 11 °C
Παρ Low: 2 °C High: 12 °C
Κυρ Low: 5 °C High: 12 °C