Πολιτισμός
Γραμματοσειρά

Την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» γιόρτασαν στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού κέντρου στον Πύργο και οργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, παλιοί και εν ενεργεία πρόσκοποι, σε μια βραδιά που περιλάμβανε αναφορές στο βαθύτερο νόημα της ημέρας αλλά και πολύ χορό και τραγούδι.

Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με το σύνθημα «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο» από τον Αρχηγό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος και ανέλυσε τα ιδεώδη και τις αξίες της κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα.

'' Είναι ένας συμβολικός εορτασμός στον οποίο η ελεύθερη σκέψη ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο, ξεπερνά φραγμούς και σύνορα, αναλογίζεται την έκταση της Προσκοπικής Κίνησης και χαιρετά και αγκαλιάζει με ανθρωπιά τον Πρόσκοπο και Οδηγό μιας άλλης χώρας, μιας άλλης θρησκείας, μιας άλλης φυλής, οι οποίοι υποσχέθηκαν να κάνουν τρόπο ζωής την προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο'' κατέληξε.

Επίσης απολογισμό των δράσεων της Ένωσης του περασμένου χρόνου,σταχυολογώντας τις σημαντικότερες και έθεσε τουε στόχους την τρέχουσας χρονιάς.

Ακολούθως το μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Κώστας Παπαδόπουλος, επιχειρηματίας και σκηνοθέτης , αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής τονίζοντας ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ' όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης, είναι μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα, οικοδομώντας ένα καλύτερο «αύριο» για όλους». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και το μήνυμα που απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης.

Στη συνέχεια,τιμήθηκε ο παλαιός βαθμοφόρος κ.Πάνος Δασιός.. Ο Υπαρχηγός κ.Ανδρ.Γιατράς, αναφέρθηκε στην προσωπικότητά του,στη συνέπεια,την αφοσίωση,τους ακάματους αγώνες του και την πίστη στις Αρχές της Κίνησης καλώντας τον να συνεχίσει το έργο του.Ο ίδιος καταφανώς συγκινημένος δήλωσε πάντα παρών και έκανε αναδρομή στην πολύχρονη παρουσία του στον Προσκοπισμό και την ευεργετική του επίδραση.Παρέδωσε μάλιστα σπάνιες φωτογραφίες από την παρουσία του στην Κίνηση. Την ειδική πλακέτα απένειμε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την ορχήστρα του κέντρου τους εξαιρετικούς Χρήστο Πυλαρινό και Ιφιγένεια Χατζηγιάννη To πρόγραμμα διανθίστηκε και από τους Παύλο Αυγερινόπουλο,πρόεδρο των Χρωμάτων της Ήλιδας(μπουζούκι), Τάκη Καλαμπρέζο,μέλος της Ενωσης (κιθάρα),Παύλο Μαλλιόπουλο και Χριστίνα Νάνου[βαθμοφόρο] αλλά και από άλλα μέλη και φίλους του προσκοπισμού που τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια και δημιούργησαν μια θαυμάσια,φιλική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό,μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες,εκφράζοντας την επιθυμία,η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,να διοργανώνει πολλές όμορφες βραδιές .Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων) ήταν ο Περιφ/κος Σύμβουλος κ.Νικ.Δασιός και η Πρωτοδίκης κα Μαίρη Τσουκαλά ,ο Δασάρχης κ.Παν.Λάττας ,ο αντ/δρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών κ.Γ.Μισύρης,ο αντ/δρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κ.Γ.Γαβριλιάδης, οι βαθμοφόροι Γ.Καραμάνης,Ν.Καραχάλιος,Μ.Κακ όγιαννου επικεφαλείς πολυπρόσωπης αντιπροσωπείας βαθμοφόρων, οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί κκ Αγγ.Παναγιωτακόπουλος,Αργ.Σαλπ έας,Κώστας Σκουλαρίκος,Θοδ.Αποστολόπουλος ,Γ.Κουφός,Γεωργ..Σταθόπουλος,Γ εωργ..Μανώλης [Επιτάλιο] Ανδρ.Δασκόπουλος, Λάμπρος .Αντωνόπουλος,Βασ.Φάμελλος,Αν. Ανδριόλας,Λ.Κουρβας,Κ.Θηραίου, ο φιλοπρόσκοπος κ.Ανδρ.Καπογιάννης, τα μέλη της Ένωσης ΠΠ καθώς και το νέο μέλος η Ευγενία Χριστοπούλου, στρατιωτικό και άμισθη Σύμβουλο του Δημάρχου Πύργου για θέματα πολιτισμου,εθελοντισμού και λαογραφίας ,η Πρόεδρος και η Γραμματέας της ΕΚΣ κα Καρολ.Γκούτη και Α.Χρυσανθακοπούλου με μέλη της Επιτροπής γονέων και δεκάδες άλλοι παλαιοί Πρόσκοποι.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Fair (day), 25 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:22 am   |   Sunset: 7:32 pm
53%     17.7 km/h     34.169 bar
Forecast
Παρ Low: 16 °C High: 30 °C
Σαβ Low: 17 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 16 °C High: 29 °C
Δευ Low: 17 °C High: 27 °C
Τρι Low: 18 °C High: 27 °C
Τετ Low: 15 °C High: 21 °C
Πεμ Low: 12 °C High: 22 °C
Παρ Low: 11 °C High: 21 °C
Σαβ Low: 12 °C High: 21 °C
Κυρ Low: 13 °C High: 23 °C