Τεχνολογία
Γραμματοσειρά

Σε επιφυλακή θα πρέπει να βρίσκονται οι χρήστες του facebook ύστερα από την εμφάνιση ενός νέου ιού στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ιός διασπείρεται εύκολα, αφού εμφανίζεται ως μήνυμα που στέλνει κάποιος από τους διαδικτυακούς φίλους. Το μήνυμα περιέχει έναν σύνδεσμο που μοιάζει να προέρχεται από πασίγνωστες ιστοσελίδες, όπως το YouTube, και συνοδεύεται από ένα σχόλιο προτροπής, όπως «σοκ».

Από το υποψήφιο θύμα ζητείται να κατεβάσει μία εφαρμογή, η οποία είναι ο ιός, που καταστρέφει τον υπολογιστή από τη στιγμή που ο χρήστης θα κλικάρει τον σύνδεσμο.

Τον ιό εντόπισε ο ερευνητής ασφαλείας του διαδικτύου Ντέιβιντ Τζάκομπι, όταν ένας διαδικτυακός του φίλος, με τον οποίο επικοινωνούσε σπάνια, του έστειλε ένα σύνδεσμο με εικονίδιο στο οποίο αναγραφόταν η λέξη «σοκ».

«Επειτα από λίγα λεπτά που επεξεργαζόμουν το μήνυμα, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά» είπε ο ίδιος και, όπως εξήγησε, έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό πώς ξεκίνησε ο ιός. Ζήτησε, παράλληλα, όλοι οι χρήστες του facebook να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Clear (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:28 am   |   Sunset: 8:53 pm
82%     6.4 km/h     33.932 bar
Forecast
Πεμ Low: 18 °C High: 33 °C
Παρ Low: 17 °C High: 33 °C
Σαβ Low: 18 °C High: 29 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 29 °C
Δευ Low: 20 °C High: 28 °C
Τρι Low: 20 °C High: 27 °C
Τετ Low: 19 °C High: 27 °C
Πεμ Low: 19 °C High: 28 °C
Παρ Low: 18 °C High: 28 °C
Σαβ Low: 19 °C High: 29 °C