Τεχνολογία
Γραμματοσειρά

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο με άνοιγμα των πτερυγων 117 μέτρα, έκανε μόλις... ένα ακόμη βήμα προς την πρώτη πτήση, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση των δοκιμών των κινητήρων.

Για πρώτη φορά, το γιγαντιαίο αεροπλάνο δοκίμασε τους έξι turbofan κινητήρες Pratt and Whitney.


Το γιγαντιαίο Stratolaunch, που κατασκευάστηκε από την Scaled Composites για την αεροδιαστημική εταιρεία του Paul Allen (Stratolaunch Systems) και αποκαλύφθηκε τον Μάιο, είναι ένα τεράστιο «διπλό» αεροσκάφος σχεδιασμένο να μεταφέρει πυραύλους σε υψόμετρο και στη συνέχεια, οι πύραυλοι αυτοί, θα εκτοξεύονται για να μεταφέρουν δορυφόρους σε τροχιά. Είναι ένας νέος τρόπος εκτόξευσης φορτίου στο διάστημα που εξοικονομεί καύσιμα φέρνοντας τον πύραυλο σε μεγάλο υψόμετρο πριν από την εκτόξευση. Ο αντίπαλος Virgin Galactic εργάζεται σε ένα παρόμοιο σύστημα εκτόξευσης και το αεροσκάφος που θα μεταφέρει πυραύλους για την εταιρία του Richard Branson, είναι ένα τροποποιημένο 747.


Το Stratolaunch θα περάσει τους επόμενους μήνες δοκιμάζοντας τους κινητήρες σε όλο και αυξανόμενα επίπεδα ισχύος που θα κορυφωθούν με τις πρώτες δοκιμές τροχοδρόμησης. Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή πότε θα πραγματοποιήσει τη πρώτη του πτήση, δεδομένου του αριθμού και της πολυπλοκότητας των συστημάτων που πρέπει να δοκιμαστούν.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Mostly Cloud (night), 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:21 am   |   Sunset: 7:34 pm
81%     11.3 km/h     34.203 bar
Forecast
Πεμ Low: 16 °C High: 28 °C
Παρ Low: 16 °C High: 28 °C
Σαβ Low: 16 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 29 °C
Δευ Low: 18 °C High: 27 °C
Τρι Low: 17 °C High: 26 °C
Τετ Low: 16 °C High: 22 °C
Πεμ Low: 14 °C High: 22 °C
Παρ Low: 14 °C High: 23 °C
Σαβ Low: 15 °C High: 23 °C