Τεχνολογία
Γραμματοσειρά

Στην Αρχαία Ολυμπία, στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Μαρτίου

το 4ο Θεματικό Σεμινάριο με θέμα «Ψηφιοποίηση Μνημείων και Αρχαιολογικών Χώρων». Το συγκεκριμένο Θεματικό Σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου «Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage, CD-ETA», του Προγράμματος «INTERREG EUROPE» .

Στη συνάντηση, θα παρουσιαστούν πολιτικές και καλές πρακτικές ψηφιοποίησης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων από οκτώ Ευρωπαίους εταίρους (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισπανία- 2 εταίροι, Εσθονία, Ιταλία, Σλοβενία και Ελλάδα), που εκπροσωπούν περιφερειακές αρχές, ερευνητικά, πανεπιστημιακά και πολιτιστικά ιδρύματα. Από ελληνικής πλευράς στο πρόγραμμα συμμετέχει το Τμ. Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ευάγγελο Παπαδάκη. Το έργο CD- ETA έχει ως στόχο τη βελτίωση των εργαλείων πολιτικής που εφαρμόζονται στις συμμετέχουσες στο έργο περιφέρειες και σχετίζονται με την ψηφιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αυτών των περιοχών. Στις εργασίες της 4ης συνάντησης στην Ολυμπία συμμετείχε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων με την Δ/ντρια και άλλα στελέχη.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου θα ξεκινήσουν στις 10.15 το πρωί, ενώ στις 11.30 θα δοθεί press conference. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τα αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία της Ολυμπίας. To 4o Θεματικό Σεμινάριο θα διεξαχθεί από 13 έως 15 Μάρτη, εκτός από την Ολυμπία και σε Αθήνα- απ’ όπου και θα ξεκινήσει- και στην Πάτρα.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Partly Cloudy (day), 34 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:54 am   |   Sunset: 8:21 pm
26%     17.7 km/h     33.999 bar
Forecast
Κυρ Low: 19 °C High: 35 °C
Δευ Low: 20 °C High: 35 °C
Τρι Low: 20 °C High: 30 °C
Τετ Low: 19 °C High: 30 °C
Πεμ Low: 19 °C High: 29 °C
Παρ Low: 19 °C High: 29 °C
Σαβ Low: 19 °C High: 29 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 29 °C
Τρι Low: 18 °C High: 29 °C